Афіцыйны сайт Рэспублікі Беларусь
Бізнес
Выдатныя мясціны Беларусі
Каляндар падзей у Беларусі
Сусветная спадчына ЮНЕСКА ў Беларусі
Беларускія санаторыі і курорты
Сувеніры з Беларусі
| Галоўная | Бізнес | Бізнес-навіны

Бізнес-навіны

25 Май 2022

"Белдзяржхарчпрам" здольны забяспечыць да 80 працэнтаў усяго аб'ёму кандытарскага рынку Беларусі


Фота з архiва

25 мая, Мінск /Кар. БЕЛТА/. "Белдзяржхарчпрам" здольны забяспечыць да 80 працэнтаў усяго аб'ёму кандытарскага рынку Беларусі. Аб гэтым заявіў сёння журналістам старшыня канцэрна Алег Жыдкоў падчас міжнароднага сімпозіума кандытараў Food Prom Confectionery, які праходзіць у Мінску, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

"Сёння наша галіна самадастатковая і здольная забяспечыць да 80 працэнтаў усяго аб'ёму кандытарскага рынку Беларусі. Вядома, некаторыя рэчы мы не вырабляем, так склалася традыцыйна. І мы якраз хочам падчас нашага мерапрыемства Food Prom Confectionery знайсці тыя пункты апоры, якія далі б нам магчымасць больш глыбокага займацца пытаннямі імпартазамяшчэння, абмеркаваць з нашымі калегамі, у тым ліку з Расійскай Федэрацыі, магчымасці сумеснай інтэграцыі ў гэтых працэсах, абмяняцца вопытам, навыкамі і прагрэсіўнымі напрацоўкамі ў тэхналагічным плане, а таксама зразумець тыя пункты росту, якія далі б нам магчымасць дастойна прадстаўляць краіну на сусветным рынку, пастаўляючы прадукцыю на экспарт", - сказаў Алег Жыдкоў.

Міжнародны сімпозіум кандытараў Food Prom Confectionery з 25 па 26 мая праходзіць у Мінску. У мерапрыемстве прымаюць удзел прадстаўнікі ўсіх вядучых кандытарскіх фабрык Беларусі, хлебапякарных прадпрыемстваў, якія выпускаюць кандытарскія вырабы, а таксама вытворцы і пастаўшчыкі абсталявання, сыравіны, інгрэдыентаў і ўсяго неабходнага для паспяховага функцыянавання гэтай галіны. Таксама ўдзельнічае вялікая дэлегацыя расійскіх кандытараў. Сімпозіум ставіць задачу адкрыць новыя напрамкі развіцця кандытарскіх і сумежных прадпрыемстваў краіны ў сучасных умовах рынку. Эксперты абмяркуюць перспектывы развіцця кандытарскай галіны ў складаных сучасных умовах, павышэнне экспартнага патэнцыялу, трэнды, навінкі і інавацыйныя даследаванні. Таксама будуць разгледжаны пытанні імпартазамяшчэння, тэхнічнага рэгулявання, змянення спажывецкага выбару, маркетынгу і продажаў, брэндынгу і ўпакоўкі.

У рамках мерапрыемства праходзіць выстаўка фірм-вытворцаў і пастаўшчыкоў абсталявання, сыравіны, інгрэдыентаў і ўпакоўкі кандытарскай і сумежных галін. Вядучыя прадпрыемствы кандытарскай галіны - "Камунарка", "Спартак", "Слодыч", "Чырвоны харчавік", а таксама хлебазаводы - праводзяць прэзентацыі-дэгустацыі імпартазамяшчальнай кандытарскай прадукцыі, у тым ліку для здаровага харчавання. Навукова-практычны цэнтр НАН па харчаванні і РУП "Белтэхнахлеб" прадставілі навуковыя распрацоўкі ў галіне салодкай справы.

Арганізатары сімпозіума - "Белдзяржхарчпрам", навуковы, вытворча-практычны часопіс "Пекарь&Кондитер" пры падтрымцы Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання, "Белкаапсаюза", а таксама Навукова-практычны цэнтр НАН па харчаванні.

Архіў
Пн Аўт Сер Чцв Пт Сб Нядз
Помнікі Вялікай Айчыннай вайны ў Беларусі