Афіцыйны сайт Рэспублікі Беларусь
Навіны
Выдатныя мясціны Беларусі
Каляндар падзей у Беларусі
Сусветная спадчына ЮНЕСКА ў Беларусі
Беларускія санаторыі і курорты
Сувеніры з Беларусі
| Галоўная | Навіны | II Еўрапейскія гульні ў Беларусі

II Еўрапейскія гульні ў Беларусі

30 Стд 2019

Меню II Еўрапейскіх гульняў будзе адпавядаць усім міжнародным стандартам - эксперт

Меню II Еўрапейскіх гульняў будзе адпавядаць усім міжнародным стандартам - эксперт

30 студзеня, Магілёў /Сяргей Кулягін - БЕЛТА/. Меню II Еўрапейскіх гульняў будзе адпавядаць усім міжнародным стандартам. Аб гэтым заявіла ў гутарцы з карэспандэнтам БЕЛТА прарэктар па выхаваўчай рабоце Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання, нацыянальны эксперт WorldSkills Belarus па кампетэнцыі "Кулінарнае майстэрства" Вольга Мацікава.

Студэнты ВНУ ў рамках дыпломнага праектавання ўдзельнічалі ў распрацоўцы тэхналагічнай дакументацыі для арганізацыі харчавання ўдзельнікаў II Еўрапейскіх гульняў. Рэзультаты іх работы будуць выкарыстаны КУП "Бізнес-цэнтр "Сталіца" для арганізацыі харчавання атлетаў і прадстаўнікоў кліенцкіх груп II Еўрапейскіх гульняў. Дзве студэнткі менавіта туды размекаваны як маладыя спецыялісты па выніках гэтай работы. "Безумоўна, арганізацыі харчавання спартсменаў удзяляецца вялікая ўвага, паколькі дасягненне спартыўных рэзультатаў значна ўскладняецца, а іншым разам становіцца наогул немагчымым без правільнага харчавання, - адзначыла Вольга Мацікава. - Пры распрацоўцы меню мы ўлічвалі асноўныя патрабаванні і рэкамендацыі Нацыянальных алімпійскіх камітэтаў, сучасныя тэндэнцыі, у тым ліку навуковыя, па арганізацыі харчавання спартсменаў і існуючыя гастранамічныя прыярытэты".

Пры рабоце над дыпломнымі праектамі студэнты абагульнілі навуковыя асновы і рэкамендацыі па правільным харчаванні, значэнне асноўных нутрыентаў і іх аптымальныя суадносіны ў харчаванні спартсменаў, а таксама рызыкі, што ўзнікаюць пры няправільным і незбалансаваным харчаванні, прааналізавалі фізіялагічныя аспекты складання меню для арганізацыі харчавання спартсменаў. "Меню для харчавання спартсменаў будзе насычаным і разнастайным. У ім будуць прадстаўлены, у тым ліку і стравы нацыянальнай беларускай кухні. Госці павінны азнаёміцца з кухняй і культурай гасціннай Беларусі, вельмі спадзяёмся, што яны ацэняць іх па заслугах", - выказала ўпэўненасць Вольга Мацікава.

Штодзень на II Еўрапейскіх гульнях будуць харчавацца каля 6,5 - 7 тыс. атлетаў і супрацоўнікаў. Для работы ў сталовай для спартсменаў, афіцыйных прадстаўнікоў нацыянальных алімпійскіх камітэтаў Еўропы прыцягнуць лепшых спецыялістаў сферы грамадскага харчавання з усіх рэгіёнаў Беларусі. Першы этап навучання па тэхналогіі прыгатавання кулінарнай прадукцыі і забеспячэнні яе якасці Вольга Мацікава правядзе ўжо 1 лютага ў Гродне, а затым у іншых абласных цэнтрах і сталіцы Беларусі.

Галоўнай пляцоўкай, на якой будзе арганізавана харчаванне спартсменаў, стане ўзводзімая ў студэнцкай вёсцы сталіцы па вул.Чурлёніса сталовая для спартсменаў, афіцыйных прадстаўнікоў нацыянальных алімпійскіх камітэтаў Еўропы. Тут будуць таксама працаваць студэнты і выпускнікі ўніверсітэта харчавання.

II Еўрапейскія гульні пройдуць у Мінску з 21 па 30 чэрвеня 2019 года на 12 спартыўных аб'ектах. Больш за 4 тыс. атлетаў з 50 краін разыграюць 199 камплектаў узнагарод у 15 відах спорту. Спаборніцтвы ў васьмі відах спорту стануць кваліфікацыйнымі да XXXII Алімпійскіх гульняў 2020 года ў Токіа (Японія).

Архіў
Пн Аўт Сер Чцв Пт Сб Нядз
Помнікі Вялікай Айчыннай вайны ў Беларусі