3 снежня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Беларускія кандытары прынялі ўдзел у Сусветным кулінарным кубку, які прайшоў 22-26 лістапада ў Люксембургу, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Беларусі.
"У Сусветным кулінарным кубку ўдзельнічалі 10 беларускіх кулінараў, у тым ліку шэсць ад міністэрства, і ўсе яны былі адзначаны прафесійным журы: трое атрымалі залатыя медалі, двое - сярэбраныя, чацвёра - бронзавыя. Яшчэ адзін удзельнік удастоены дыплома", - расказалі ў прэс-службе Мінсельгасхарча.
Сусветны кулінарны кубак (Culinary World Cup) праводзіцца раз у чатыры гады ў рамках міжнароднай выстаўкі Expogast. У гэтым годзе за званне лепшых змагаліся больш як 160 кандытараў з 86 краін свету ў індывідуальных спаборніцтвах, а таксама 45 нацыянальных каманд.
Конкурсныя работы ацэньваліся па 100-бальнай сістэме міжнародным журы, у склад якога ўваходзілі калектыўна прызнаныя і адобраныя эксперты, члены WACS (Сусветная кулінарная асацыяцыя).
У прэс-службе Мінсельгасхарча падкрэслілі, што практычна ўсе беларускія ўдзельнікі Сусветнага кулінарнага кубка прадстаўлялі свае работы на конкурсе кандытарскага майстэрства "Свята стылю і густу" і Міжнародным чэмпіянаце кандытарскага мастацтва, якія праходзілі ў Мінску 11-14 верасня ў час 10-й міжнароднай выстаўкі "Хлебная і кандытарская справа-2014".
Пн | Аўт | Сер | Чцв | Пт | Сб | Нядз |
---|